De inmiddels ruim 10 jaar oude game Minecraft is tot op de dag van vandaag een van de populairste games ooit. Met ruim 200 miljoen sales, is het op dit moment zelfs de best verkochte game tot nu toe. Mojang is echter nog lang niet klaar met de game en kondigde een grootse update aan.

Minecraft is op dit moment het best verkochte spel tot nu toe, met meer dan 200 miljoen sales. Inmiddels heeft de game meerdere oplevingen gehad in player-base, heeft het nog steeds een recordaantal kijkers op Twitch, en ondersteunt het tegenwoordig zelfs Ray-Tracing (weliswaar alleen op Windows). Onlangs bracht Mojang het nieuws dat ze nog steeds bezig zijn met de game beter & groter te maken en nieuwe innovaties toe te voegen, waar een update 1.17 mee gepaard gaat.

De update die onder de naam Caves & Cliffs bekend gemaakt is, zal pas mid-2021 beschikbaar zijn. Met deze update komen onder andere nieuwe wezens mee evenals een update aan het huidige cave- en berg-systeem. Met deze wezens zullen onder andere axolotl, berggeiten, Wardens (een nieuwe vijand) en glowsquids meekomen. De caves zullen nieuwe toevoegingen hebben met Lush Caves, azalea bomen en planten, amethist caves (alsmede amethist), koper wat over tijd ook daadwerkelijk oxideert en groen wordt en creator tools met oneindige mogelijkheden.

Verder is er op verschillende fora van alles te lezen over de kleine details die in de trailer verstopt zitten, evenals geruchten, verwachtingen en details. Wil je de update zelf nog even checken? Dat kan via de filmpjes hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s