In de Nintendo Partner Direct van 17 september werd duidelijk dat de game van Supergiant (De makers van o.a. Bastion en Transistor) per direct beschikbaar wordt op de switch en pc.

De game is al tijden speelbaar in early acces en heeft al meerdere grote updates gehad. In de game neem je de rol aan van een prins van de onderwereld die probeert te ontsnappen uit de onderwereld van zijn vader Hades (de god van de dood). Dat ‘dood’ mag je behoorlijk letterlijk nemen deze keer want je zaait niet alleen dood en verderf, maar je gaat zelf ook dood, erg vaak dood zelfs. Het voordeel van een god zijn is dat je automatisch weer thuis respawnt alwaar je weer vanaf vooraf aan mag beginnen.

In elke poging die je waagt krijg je te maken met verschillende goden of overleden helden die je proberen te helpen door je bepaalde skills. Met behulp hiervan kan je je een weg banen door de onderwereld om zo nieuwe wapens te unlocken en zo uiteindelijk te ontsnappen uit de hel.

De hele ontsnappingspoging is overigens totaal niet saai te noemen. De actie snel, strak en met goede animaties, de voice acting is zoals we gewend zijn van Supergiant erg goed en de soundtrack is met zijn stevige metal tracks erg lekker om erbij te hebben, als je je een weg naar buiten probeert te hakken.

De nieuwe trailer die te zien was tijdens de laatste Nintendo direct.

Hades is vanaf nu dus te krijgen voor de switch en op de Epic store en Steam (nu met 20% korting) voor 16,79 euro.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s