De zweedse gigant “Embracer group AB” neemt via Koch media de Nederlandse game-developer/publicher “Vertigo Games” over voor een bedrag van 40 miljoen (plus 10 miljoen in aandelen).

Het Rotterdamse “Vertigo games” is bekend van onder meer games als “a Fishermans Tale” en “Skyworld” en richt zich de laatste 7 jaar al exclusief op VR-titels zoals “Arizona Sunshine“. Deze game werd eerst aan speelhallen verkocht maar kwam later ook naar headsets zoals de Oculus en de HTC Vive alwaar deze titel meer dan 1 miljoen keer werd verkocht.

Embracer verwacht met alle VR-headsets die nu al zijn en degene die in de komende maanden uit gaan komen dat de markt voor VR-games “substantieel” gaat groeien en daar hopen ze met deze Nederlandse aankoop handig op in te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s