Vorig jaar werd de Pocket van Analogue al aangekondigd, maar nu komt de pre-order datum al aardig in beeld. Je kan vanaf 3 augustus om 17:00 je pocket retromachientje gaan bestellen. Om het apparaatje ook daadwerkelijk te mogen ontvangen, zul je helaas nog even wat geduld moeten hebben want ze verschepen pas rond mei 2021.

De Analogue Pocket is een chique stukje techniek dat je via FPGA kun programmeren. Zo kun je games van verschillende retro-handhelds zonder emulatie kan afspelen en tegenstelling tot vroeger zijn de games nu ook te pauzeren. De Pocket kan direct al aan de slag met alle cartridges van de GameBoy en via los te krijgen adapters (a 29,99) zijn ook de cartridges van de Sega Game Gear, Neo Geo Pocket en de Atari Lynx te spelen.

Alle games worden vertoont op een verlicht en met Gorilla Glass versterkt 1600×1440 scherm. Dit scherm is ideaal voor Nintendo games die namelijk een op de originele gameboy een 160×144 resolutie hadden. Naast het scherm op je pocket kun je ook een HDMI-kabel aansluiten en de games via je tv afspelen en om het helemaal af te maken kun je er dan nog een draadloze controller op aansluiten voor een nog betere ervaring.

Aan deze retro-ervaring hangt natuurlijk ook een prijskaartje van $199.99 voor de Handheld zelf. De dock voor deze console is $99,99 en de adapters voor de niet Nintendo cartridges kosten $29,99.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s