Deze free-to-play-action-rpg van de Chinese studio miHoYo is een onverwachte hit geworden en met meer dan 25 miljoen installs wereldwijd heeft de game al meer dan 60 miljoen dollar verdiend in de eerste week. Tijd voor ons om een kijkje te nemen in de wereld van Teyvat.


Het begin

Je begint de game met de twee hoofdrolspelers die in gevecht zijn met een nog onbekende godin. Tijdens dit gevecht moet je je main character kiezen en zodoende wordt de ander gevangen genomen door de godin en verdwijnt. Er volgt een witte flits en je wordt wakker op een strand in een onbekende wereld en zo begint je zoek tocht naar je broer of zus.

De wereld waarin je terecht komt heeft ondertussen zijn eigen problemen en zoals het wel vaker het geval is in dit soort games gaat het om een enorme draak die de boel terroriseert. Heldhaftig als je bent, bied je natuurlijk aan om te helpen om zo in je quest om je broer of zus te vinden ook meteen wat centen (mora) te verdienen en de wereld te verkennen. Wat meteen opvalt aan deze wereld is de artstyle. Deze doet onvermijdelijk denken aan “Breath of the wild” maar dan gemengd met bijna “Tales of….”achtige karakters die alle anime tropes afvinken maar daardoor niet minder leuk of overtuigend zijn.

Beter goed gejat…

De vergelijking met “Breath of the Wild” houdt echter nog niet op want je kan werkelijk overal op klimmen en op elk gewenst moment een glider gebruiken. Je kan koken om jezelf een tijdelijke boost te geven en zelfs sommige vijanden lijken op die uit de voorgenoemde game. Is dan alles gekopieerd? Nee hoor, het lijkt erop dat de developers bij miHoYo goed gekeken hebben wat werkte en dat hebben ze in hun anime-action-RPG geplant.

Wat is er anders dan?.

Zo speel je de game niet alleen, maar krijg je gedurende je tocht steeds meer karakters die zich bij je aansluiten en hebben ze allemaal eigen redenen en skills. Elk karakter heeft een eigen element (zoals wind, vuur, elektriciteit, ijs etc.) waarin ze een basic, een elemental en een special attack hebben, die door een synergie tussen de elementen en het switchen tussen je karakters erg knap gecombineerd kunnen worden. De karakters variëren niet alleen in elementen, maar worden ook nog onder verdeeld in 5 verschillende wapen classes, zoals twee verschillende zwaarden, bogen, spreukenboeken en magic items.

Je krijgt uiteindelijk steeds meer karakters (in totaal 24!) waaruit je kan kiezen om in je team te gebruiken. Door het spel te spelen krijg je allemaal te zien en in sommige dungeons zijn ze bijvoorbeeld als trial karakter te spelen, zodat je kan zien wat ze allemaal kunnen om het nog aantrekkelijk te maken om ze te gebruiken wanneer je ze uiteindelijk krijgt, wat ons op het volgende punt brengt.

Net als bijna elke game tegenwoordig zitten ook hier microtransactions in, al is een groot deel in game te unlocken door te spelen.

GACHA!

Er moet gezegd worden dat dit dus een zogenaamde Gacha-game is. Dat wil zeggen dat je door dagelijks inloggen en verschillende Gacha elementen zoals wishes (een soort lootboxe)n meer kans hebt op betere karakters en wapens, zoals je normaal gesproken in mobiele games ziet. Natuurlijk kun je ook gems kopen om zo meer “wishes” te gebruiken, al moet ik zeggen dat ik na al flink wat uren in deze game nog geen nood heb gehad om daadwerkelijk Real-life-money uit te geven om verder te komen.

Multiplayer

Verder is de game na een tijdje solo spelen om door de tutorial heen te komen, ook multiplayer te spelen Dit kan zowel op de pc als crossplay met iemand op een smartphone of ps4. Er kunnen maximaal drie mensen in jouw wereld, zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze maar willen en hoef je dus niet bij elkaar in de buurt te blijven. In multiplayer zijn er geen verhaal missies mogelijk, maar er is genoeg te doen om je met je vrienden te vermaken.

Conclusie

Genshin impact is een onverwachte hit (in ieder geval in het westen), maar in mijn ogen is die hit redelijk terecht. De gamewereld ziet er prachtig uit, het verhaal is prima en de karakters zijn upbeat en goed ingesproken, al zijn deze niet gesynced met de animaties. De combat met verschillende classes en elementen is varierend genoeg om te blijven boeien en de microtransacties zijn misschien wel één van de minst in-your-face advertenties die ik in tijden heb gezien. Al met al is een 8,5 zeker op zijn plaats.

Genshin Impact is Gratis verkrijgbaar op Pc,Ps4 en op je smartphone (iOS en Android).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s