Met het oog op de aankomende generatie vond Ubisoft het nodig om niet alleen hun Uplay gaming platform te vervangen door Ubisoft Connect, maar ze willen gamers ook alvast een beeld geven wat ze qua prestaties kunnen verwachten van de nieuwe generatie consoles.

We trappen af met Watchdogs Legion

Dit is de enige game waarbij de ontwikkelaar zelf geen resoluties of framerates noemt voor de consoles, maar wat we weten van eerder nieuws is dat de Xbox series X en de Playstation 5 deze game in 4K op 30 fps gaan draaien. Op welke resolutie de Xbox Series S zal gaan draaien is nog onduidelijk. Dit is overigens ook meteen de enige game die gebruik gaat maken van Raytracing op zowel de Series X / S als de PS5. Ubisoft heeft aangegeven dat op de PS5 deze game ook gebruik gaat maken van de “Adaptive triggers” op de Dualsense controller


Launch: October 29, 2020 – Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna, PC (via Ubisoft Connect and Epic Games Store) Next-gen Launch: November 10, 2020 – Xbox Series X | S / November 12, 2020 – PlayStation 5 (Digital kopieën) / November 24 – PlayStation 5 (fysieke kopieën)

Assassin’s Creed : Valhalla

Het nieuwe deel in de Assassin’s Creed reeks zal zowel op de Series X als op de Playstation 5 een volwaardige 4K, 60fps ervaring op je beeld toveren. Helaas zal deze game het moeten doen zonder Raytracing.

Launch: November 10, 2020 – Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna, PC (via Ubisoft Connect en Epic Games Store) / November 12 – PlayStation 5

Immortals Fenyx Rising

Ook de game die we voormalig kende als Gods and Monsters zal ook op 60 fps en 4K draaien op de Series X en Playstation 5. Hier wordt aan toegevoegd dat op de PS5 de game gebruik zal maken van “haptic feedback” in de Dualsense controller.

Launch: December 3, 2020 / Platforms: Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Switch, Stadia, Amazon Luna, PC (via de Epic Games Store en Ubisoft Connect)

Far Cry 6 / For Honor / Riders Republic

Ook al deze games zullen op je Series X of PlayStation 5 te bewonderen zijn in 4K op 60fps, al heeft Ubisoft al wel gezegd dat For Honor (dat nu al het vierde jaar in gaat) op de Series S op Full HD te spelen zal zijn. Of dit ook geld voor de andere games in de blokje is helaas niet bekend.

Launch Far Cry 6 :February 18, 2021 – Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia, Amazon Luna, PC (via Ubisoft Connect en Epic Games Store)
Launch Riders Republic:February 25, 2021 – Platforms: Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia, PC (via Ubisoft Connect en Epic Games Store)

Rainbow Six Siege

Dit is een leuke uitzondering in het rijtje, omdat deze game ook in 4K draait, maar dan niet op 60 maar op 120(!) frames per seconde en vooral echte E-sports fanaten zullen hier erg blij mee zijn.

Extra details bij deze games

Ubisoft heeft aangekondigd gebruik te maken van zowel de “Smart Delivery technologie” alsmede het upgrade systeem van PlayStation. Dat wil zeggen dat als je de game al hebt op bijvoorbeeld de Xbox One, je deze ook kan spelen op de Series X / S. Op de PlayStation is het net iets lastiger. Het is weliswaar gratis om je PS4-versie te upgraden naar een PS5-versie van de game, maar dit kan alleen als je een Playstation 5 met een disc drive hebt (voor meer info hierover check deze link even).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s