Een aantal dagen geleden maakte Amazon bekend dat ze de volgende stap aan het zetten zijn richting hun imperium, dit keer in de vorm van een gaming stream-dienst genaamd Luna. Wat is Luna en wat gaat het doen? We doen een poging om het uit te leggen voor je!

In een tijd waarbij de nieuwe hardware je om de oren vliegt, de nieuwe consoles uitverkopen voordat ze te pre-orderen zijn en streamingdiensten als Google Stadia en Nvidia GeForce Now onvermijdelijk zijn, werd het haast tijd voor miljardenbedrijf Amazon om het reeds uitgebouwde gaming-onderdeel van het bedrijf uit te breiden. Naast natuurlijk Twitch/Prime Gaming, Amazon Gaming Studio’s en de aankoop van Double Helix Games, heeft Amazon nu een nieuwe stap gezet met Luna.

Wat is Luna precies? Wel, het is een streamingdienst waarbij je high-end games kan spelen zonder high-end PC te hebben. In feite hebben we het hier over de eerste echte concurrent voor een dienst als Google Stadia. Niet alleen gaat Amazon de diensten van Luna aanbieden via je webbrowser, maar kun je ook via de Amazon Fire Stick gamen. Ook komt er een controller voor Luna, die direct verbonden wordt met de Amazon servers, in plaats van via je platform naar de server. De controller kost je een kleine 50 dollar tijdens de “early-access” periode, echter gaat de prijs na deze periode naar een bedrag van 70 dollar.

Aangeraden wordt om een minimale verbinding van 10 Mbps te hebben (35Mbps voor 4K gaming) om games te spelen. Hoe hoger de verbinding, hoe beter je kwaliteit en ervaring gaat zijn, aldus Amazon. Gamen kan in 1080p/60fps, maar er wordt in de toekomst ook 4K ondersteuning geboden. De games die Amazon Gaming Studio’s onder hun eigen vlag laat wapperen, mogen we natuurlijk verwachten, echter lijkt het zo te zijn dat er verschillende plannen komen in deze gaming dienst.

Luna zelf wordt beschikbaar voor de “early access”-prijs van $5,99 waarvoor je op 2 apparaten tegelijk mag gamen, geen limiet op het aantal uur hebt en er een steeds uitbreidende bibliotheek beschikbaar wordt, echter komt er binnenkort ook een nieuw “channel” waarbij Ubisoft hun diensten aan gaat bieden. Wat hier de kosten van zijn, wanneer het zal releasen of wat hier precies de bedoeling van is, is nog niet duidelijk. Wellicht gaan we naar een idee van een “zenderpakket” waarbij je tegen extra betaling, games van verschillende ontwikkelaars gaat krijgen.

Luna is op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor Mainland U.S.A. en zal wellicht later naar de rest van wereld gaan komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s