Op 31 december 2020 trekt Zynga Inc. de stekker uit het eens zo populaire Flash spelletje.

Het in 2009 gelanceerde spelletje was exclusief speelbaar op Facebook en kende gedurende de eerste paar jaar van het bestaan een enorme groei. Na release in 2009 klom het spel snel door in populariteit en was het 2 jaar lang het meest gespeelde spel op Facebook. Op het hoogtepunt had de game maar liefst bijna 84 miljoen maandelijks actieve gebruikers en een top van bijna 35 miljoen dagelijkse gebruikers.

Nu, elf jaar en meerdere spin-offs later, stopt ontwikkelaar Zynga Inc. met het spel en zal het van Facebook worden verwijderd. De reden hiervoor is dat FarmVille is gebouwd op het inmiddels verouderde Adobe Flash platform, waarvan Facebook eind dit jaar de ondersteuning staakt.

Of Zynga FarmVille met een traan zal laten gaan zal maar de vraag zijn. Het spel heeft na zijn piek in 2010 geen grote golven meer gemaakt en is al jaren aan het zakken in de lijst van spelersaantallen op Facebook. Critici zijn er zeker niet rouwig om want voor velen was dit het toppunt van de pay-to-win en mindless clickers, met slechte reviews alom. Of het spel gemist gaat worden is daarom maar de vraag.

Mocht je toch je farmers-itch willen bevredigen, dan kan je je altijd laten adviseren door je huisarts. Of Farmville 2 downloaden, dat kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s