Microsoft heeft de prijs onthuld voor de 1 TB memory card van Seagate die speciaal ontwikkeld is voor de Series S & X en ga maar vast sparen want hij kost €220,-.

Het is volgens Microsoft “De enige kaart die de Xbox Velocity Architecture kan nabootsen – met snellere laadtijden, mooiere omgevingen en meer meeslepende gameplay“. Seagate is op het moment de enige fabrikant van memory cards die deze specifieke “Game Drive” mag maken maar Microsoft heeft al we aangegeven dat er op een later moment meer fabrikanten bij gaan komen, waardoor de prijs wellicht nog zal dalen.

Maar nu gaan we even rekenen, Mensen die een Series X kopen, zitten misschien wel even goed met de 1TB die in de X zit, maar mensen die een series S kopen krijgen “maar” 512 GB en daar zal deze schijf dus praktisch voor zijn. Echter is het zo dat deze “game drive” €220,- kost, wat dus meer dan 2/3e van de prijs van je console is en samen dus meer kost dan een series X (520.-).

Gelukkig is het wel zo dat je nog steeds de “originele” 3.1 usb+ hard drives kan gebruiken die je op de Xbox One X (etc) gebruikte, wel met de laadtijden die daar dan bij horen. Alleen de games die geoptimaliseerd zijn voor Series X hebben echt de speciale memory card nodig. Het is overigens nog niet zeker dat de memory card meteen bij de launch op 10 november beschikbaar zal zijn.

 

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s