16 september 2020 om 22:00 was het dan zover, eindelijk meer updates over de PlayStation 5. We kregen een prijs te zien, een releasedatum, een fiks nieuwe aantal games en updates over reeds aangekondigde games.

Final Fantasy XVI zoals verwacht en al eerder deze week gelekt door een Tweet die kort daarna weer verwijderd werd. Dit wordt een PlayStation Exclusive, maar ook op PC. Hiermee bedoelt Sony dus dat de PS5 de enige console wordt waar de game uit zal komen. Ziet er al met al uit als Final Fantasy, alleen dit keer een wat duistere wereld ten opzichte van de kleurrijke wereld van Final Fantasy XV.

Spider-Man Miles Morales speelt zich af in een sneeuwachtig New York alwaar we gameplay zien, maar gerenderd met PC zodat ze PS5 beeldmateriaal kunnen nabootsen. Brian Horton – creative director van Insomniac legt uit dat de game zich 1 jaar na Spider-Man afspeelt, in Harlem. Protagonist The Tinkerer probeert de campagne van Miles Morales’ moeder te saboteren en probeert dingen te ontvreemden, waar Miles een stokje voor probeert te steken met gematigd succes. Miles lijkt een wat lenigere versie te zijn dan zijn soortgelijke Spider-Man. Verder zien we veel gelijkenissen qua gameplay en besturing. Holiday 2020, dus vermoedelijk een releasetitel of een game die kort na de release van de PlayStation 5 zal uitkomen.

Hogwarts Legacy, een game die zich afspeelt later in 1800, waarbij je als Wizard lessen moet volgen, voltooien en uitgroeien tot een volwaardige tovenaar. Het speelt zich deels af in Hogwarts, maar ook een groot gedeelte daarbuiten waarbij er (naar vermoeden) quests en taken volbracht moeten worden. Release 2021

Dan Vondrak van Raven Software vertelt ons over Black Ops Cold War en we krijgen een gedeelte van de allereerste missie te zien. Met een kort shot waarbij de kaart van Nederland duidelijk in beeld is, komen we uit in Turkije, waar je samen met oude bekenden Woods en Mason (vanuit wiens perspectief de speler speelt) richting een vliegveld trekt. Ook zien we Adler, een nieuwe toevoeging in het team van de Black Ops. Zoals elke Call of Duty Black Ops titel, is de gameplay vlot, ziet het er tactisch uit en is het wederom een genot voor het oog. Ook lijkt het er naar uit te zien dat Nederland daadwerkelijk in de game zit, als we de jaren 80 Trams mogen geloven, die typerend waren voor de jaren 80 in Amsterdam.

“Chris, what the hell?!” horen we, terwijl er een donkere backdrop in een huis te zien is. We zien hier een heuse trailer van Resident Evil Village (VIII), waarbij we een betere indruk krijgen van het spel, de spookyness en zombies, zoals het hoort. Kleine mini cinematic tussendoor voor wat backstory en emotionele binding met Chris Redfield. Verder zien we de zombies ook nog eens rondbanjeren met wapens, wat ze niet minder angstaanjagend maakt. Release ergens in 2021.

24 uur, 8 targets, Deathloop. Eerder zagen we deze game al aangekondigd worden, dit keer zien we wat gameplay. High paced, veel actie en een scala aan kleuren spatten over het scherm. De game is een skill based-shooter, waar je wat bendeleiders (of cultleiders?) uit de weg moet roeien. Release staat op Q1 2021. Wederom een PS Console Exclusive, ook beschikbaar op PC.

Devil May Cry 5 Special Edition komt dus ook naar de PS5, maar werkelijk geen idee wat er nou special gaat zijn aan deze editie. Digitale release op launch.

Oddworld Soulstorm, nieuw deel in de reeks waarvan de aankondiging al in 2019 was. Abe is weer de protagonist en heeft dit keer een grotere wereld voor zich, waar meer gevaar ronddwaalt. We krijgen een kleine hint aan gameplay te zien, verder vooral een overzicht van de grotere wereld waar de game zich afspeelt. Release in 2020.

Five Nights at Freddy’s fanaten en theoristen (zoals The Game Theorists) kunnen hun lol op. De immens succesvolle gamereeks krijgt een daadwerkelijk goed gerenderde game op de PS5. De game Five Nights at Freddy’s: Security Breach brengt dezelfde kippenvel-wekkende sfeer met zich mee. De game werd afgelopen maand al een aantal keer gelekt en gehint, maar gaat nu ook daadwerkelijk een release zien. Release datum is nog niet duidelijk, maar wel console exclusive voor de eerste 3 maanden na release.

PlayStation Japan Studio Game. Demon’s Souls, de remake. Heeft de exacte sfeer die zo’n game nodig heeft, naar mijn ziens een duistere en creepy sfeer waarbij allerlei vijanden op de loer liggen. Block, parry, time en controllers gooien omdat je dat eerste niet goed deed. Meteen een van de bazen in beeld, ziet er zoals verwacht ook verdomd Souls-like uit en jawel, we krijgen het “YOU DIED” scherm natuurlijk nog even te zien. De game komt als launch-titel naar de PS5.

Fortnite, want dat hadden we nog niet aan zien komen, wordt ook beschikbaar op launch als digitale titel. Ik zou hier meer over willen schrijven, maar buiten het hele Fortnite vs Apple fiasco, heb ik hier bijzonder weinig mee van doen.

Dan komt Sony met een opmerkelijk iets genaamde de PlayStation Plus Collection. Hierbij lijkt het te zijn dat groundbreaking games die naar de PS4 zijn gekomen, beschikbaar gaan zijn voor PS-Plus houders op de PS5. Hierbij krijgen we de games God of War, Bloodborne, Monster Hunter World, Fallout 4, Mortal Kombat X, Uncharted 4, Ratchet & Clank, Days Gone, Until Dawn, Detroit Become Human, Battlefield 1, Infamous: Second Son, Batman Arkham Knight, Last Guardian, Last of Us remastered, Persona 5, RE:7 en Final Fantasy XV te zien, die deel uitmaken van deze collectie. Het is nog niet duidelijk of dit ook gaat betekenen dat de PS-Plus kosten omhoog gaan.

En dan is het eindelijk zover, het moment suprême waar iedereen stiekem al de hele presentatie op heeft gewacht, de prijs en release datum van de PlayStation 5. De prijzen voor de Europese markt gaan op €499,- voor de versie met Blu-Ray speler en €399,- voor de all-digital versie liggen. De prijzen variëren natuurlijk per regio, alwaar dit van toepassing is. De releasedatum van de PS5 ligt binnen op 12 november voor de Verenigde Staten, Japan, Canada, Mexico, Australie, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. De rest van de wereld (waaronder wij in Europa) zal even moeten wachten tot 19 november, dan wordt de PlayStation 5 in alle overige landen gereleased.

Verder krijgen we nog 1 laatste game te zien, wat God of War: Ragnarok is. We weten verder bijzonder weinig, behalve dat de game in 2021 uit zal komen en een PlayStation Exclusive gaat zijn, net zoals de voorgaande delen in de God of War serie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s