Hoewel we al een tijd niets meer hebben gehoord over de piraten en scheepvaart game, laat Ubisoft via een blog weten dat er nog wel daadwerkelijk aan de game gewerkt wordt.

Na de release van Assassin’s Creed IV: Black Flag, leek Ubisioft zijn zinnen te hebben gezet op meer games die zich op zee afspeelden. De in 2017 aangekondigde game kreeg dusdanig veel aandacht, dat het zelfs voor een Game Critics Award genomineerd werd in de categorie ‘Best Original Game and Best Online Multiplayer’. Origineel stond de release gepland voor Q3/Q4 2018, waarna deze uitgesteld werd naar 2019 en later nog eens naar maart 2020. In oktober 2019 werd er al bekend dat de game zijn release niet zal zien voor het fiscale jaar 2022 (april 2021 t/m maart 2022).

Onlangs kwam door een blog van creative director Elisabeth Pellen er toch nog licht aan de horizon, waarbij ze men op het hart drukt dat ze echt nog bezig zijn met de game. Ze legt hierin uit dat de dromen en ambities uiteindelijk dusdanig groot werden, dat dit wat meer problemen op zou gaan leveren dan ze hoopten en wellicht voorzien hadden. Deze problemen hebben, zoals we weten, gezorgd voor een flinke vertraging in het proces.

Wil je de blogpost zelf nalezen, dan kun je dat hier doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s