In een onverwachte move heeft Microsoft middels een enkel tweetje de reeds verwachtte Xbox Series S onthuld

Na een series leaks op maandagavond 7 september heeft Microsoft besloten middels een tweet bekend te maken dat de langverwachte Xbox Series S gereleased zal worden. In tegenstelling tot de andere nieuwe consoles is er dit keer wel een prijs bekend gemaakt, namelijk $299.

De Xbox Series S stond eerder bekend als Project Lockhart, dezelfde projectnaam waar ook de Xbox One S onder werd ontwikkeld. Zoals ook bij de One S betreft het hier niet de crème de la crème van processors om je volledige HDR ondersteunde 4k 120 fps te bieden, maar mikt Microsoft hier juist op een lage prijs waardoor uiteraard ook technische afwegingen gemaakt moeten worden.

De console is daarnaast relatief klein, slechts 60% van de grootte van de Xbox Series X (ofwel 20% groter dan een Nintendo Gamecube) wat mogelijk interessant is voor mensen die geen gigantisch bakbeest onder of naast hun tv willen zien.

De tech specs van de Xbox Series S zijn

  • 1440p 120 fps gaming
  • Raytracing
  • Geen disklade
  • 512 GB SSD
  • 4K mediastreaming en upscaling

Het zal interessant zijn om te zien wat deze prijsstelling gaat betekenen voor de prijzen van de Xbox Series X en de Playstation 5.

 

1 reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s