Nintendo houdt wel van een verrassing op z’n tijd en dus komen ze vandaag uit het niets met de aankondiging van een nieuwe Zelda game. Vooruit, het is geen Breath of the Wild 2 of überhaupt een traditionele Zelda game, maar desalniettemin is de aankondiging van Hyrule Warriors: Age of Calamity een welkome verrassing.

Niemand minder dan Eiji Aonuma, producer van de The Legend of Zelda-serie, deed de aankondiging in de onderstaande video. Hij trapt af met de melding dat Breath of the Wild 2 nog volop in ontwikkeling is, maar geeft ons tot die tijd een alternatief om Hyrule toch een beetje te verkennen. Hyrule Warriors verscheen in 2014 als een Wii U exclusive en kwam later ook naar de Nintendo 3DS en de Switch. In Hyrule Warriors neem je het op tegen hordes aan vijanden in de Warriors-stijl zoals we die kennen uit Dynasty Warriors. Ook in dit vervolg is de gameplay vergelijkbaar, maar mogen we dit keer ook een aardig verhaal verwachten.

In Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt het verhaal zich 100 jaar voor de gebeurtenissen uit Breath of the Wild af. Veel werd er niet verklapt, maar wel werd gemeld dat we weer een aardige selectie aan personages zoals Link en Zelda mogen verwachten en er weer een breed scala aan wapens en magische runen aanwezig zullen zijn. Verder mogen we cutscenes met voice-acting verwachten, moet er gepuzzeld worden en zijn de verschillende wapens, items en skills te unlocken, te craften of te koop in een van de vele winkels in Hyrule.

Ook is er een multiplayer modus waarin je samen met een vriend coöperatief aan de slag mag. Zij aan zij, of opgesplitst om zo een breder gebied te bekleden. Lang hoeven we er niet meer op te wachten, want de game verschijnt 20 november van dit jaar al, exclusief voor de Nintendo Switch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s