Een maand na release van de goed ontvangen fighting game UFC 4 voegt EA in-game reclames toe.

Een gebruiker op Reddit heeft een gif gepost waarop is te zien dat reclame full-screen in beeld komt tussen de rondes door, in dit geval van The Boys Season 2.

Alhoewel het toevoegen van reclames in games geen nieuwe zet is, is de timing hiervan dubieus op z’n best. Door dit pas een maand na release van de game toe te voegen, is het in geen enkele review benoemt. In het verleden hebben full-priced titels van EA al lagere scores gekregen door het toevoegen van reclames. De timing lijkt hierdoor meer opzet dan per ongeluk en bijzonder onoprecht van EA.

Zoals het Reddit betaamt werden de hooivorken alweer klaar gezet en werd EA al snel tot een reactie gedwongen en zijn de reclames voor nu uitgezet. In een statement naar Eurogamer stelt EA het volgende:

“It is abundantly clear from your feedback that integrating ads into the Replay and overlay experience is not welcome. The advertisements have been disabled by the team and we apologize for any disruption to gameplay that players may have experienced. We realize that this should have been communicated with players ahead of time and that’s on us. We want to make sure our players have the best possible experience playing EA SPORTS UFC 4, so ad integration in the Replay and overlay experience will not be reappearing in the future. Thank you for your continued feedback on EA SPORTS UFC 4.”

EA in een reactie naar Eurogamer

Het lijkt steeds vaker voor te komen dat reviewers niet de retail versie van een game in handen krijgen. Ofwel nog een beta versie ofwel een versie die later nog wordt verandert, wat het steeds moeilijker maakt om een spel goed te beoordelen. Dergelijke acties van EA maken het in ieder geval niet makkelijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s