Met de Resident Evil Village (of 8) op komst, lijkt de franchise na bijna 25 jaar nog steeds steevast door te denderen. Netflix ziet dit succes ook en haakt hier op in met een Resident Evil-serie, dit keer gebaseerd op de games.

Als Resident Evil-fanaat kan ik met volle overtuiging zeggen dat de films vanuit een RE game-fan point-of-view redelijk matig waren. Deels is dit omdat de referenties vanuit de film naar de game op één hand te tellen waren. Onder andere William Birkin, STARS en The Spencer Mansion maakten in minimale mate deel uit van de eerste film en slechts een fractie hiervan kwam terug in de actie- en explosievolle films. Genoeg te zeuren en te klagen over de films, echter komt Netflix nu met een serie die daadwerkelijk gebaseerd lijkt te zijn op de games. Althans, op basis van wat we zover hebben kunnen herleiden uit de foto van het script dat onlangs op Twitter verscheen.

De film wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Constantin Film, wat we onder andere kennen van de Wrong Turn-films evenals de opkomende Monster Hunter-film. Aan het script te zien, is de pilot (#101) geschreven door Andrew Dabb, die we vooral kennen van Supernatural, waar hij al vanaf 2008 een van de vele terugkerende schrijvers was. Director wordt Brownen Hughes, die we kennen van een enorme variatie aan series en films.

Als groot fan kan ik slechts hopen dat we recreaties gaan zien in de vorm van de complete originele game zoals Albert Wesker, Jill Valentine, Chris Redfield, Barry Burton en zelfs alle bijrollen waar we ons al jaren slechts een matig gerenderd 3D-beeld van hebben kunnen vormen. Voor wie net zoals ik de S.D. Perry boeken gelezen heeft, kan ik slechts hopen dat het qua detail daar in de buurt komt en we meer dan één seizoen mogen zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s