Ter ere van het 35-jarig bestaan van Super Mario games komen een aantal oude Super Mario games binnenkort naar de Switch. Dit werd aangekondigd in een nieuwe Nintendo Direct.

Onder de verzamelnaam Super Mario 3D All Stars kan je vanaf 18 september Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy kopen. Alle games zijn geoptimaliseerd voor de Switch. Er is wel een kleine kanttekening bij deze aankondiging: Super Mario 3D All Stars is beschikbaar tot eind Maart 2021.

Maar Nintendo had meer feestelijk nieuws: zo is er een online multiplayer versie van Super Mario Bros aangekondigd genaamd Super Mario Bros 35. In deze battle-royale esque game gebaseerd op 1-1 van de allereerst Super Mario Bros game, doet de gameplay footage allereerst denken aan Tetris 99 en is het doel om je tegenstanders uit te schakelen en als laatste over te blijven.

Ook komt er een nieuwe race game: Mario Kart Live: Home Circuit, waarbij spelers thuis in een fysieke kart kunnen racen die reageert op ontwikkelingen in het spel, waarbij het zicht vanuit het het wagentje wordt getoond, alwaar je langs het tapijt in je huiskamer vliegt, om het zo op te nemen tegen andere mensen met een zelfde Kart. Hierbij is het ook de bedoeling om je eigen parcours te maken door middel van de accessoires neer te zetten en hiermee de track te volgen. 

Een van de grotere verrassingen tijdens deze presentatie was een geremasterde versie van de ontzettende populaire Nintendo 3DS game Super Mario 3D World, die we op 12 februari 2021 kunnen verwachten inclusief de uitbreiding genaamd Bowser’s Fury.

Ook maakt de Game & Watch een herintreden. De Game & Watch maakte zijn allereerste opkomst in 1980 en was ontzettend populair, simpelweg omdat het een mini handheld idee was inclusief klok (vandaar de naam!) en gemarket was richting een volwassener publiek. Dit jaar krijgen we de Game & Watch: Super Mario Bro’s op de markt, wat betekend dat je niet alleen maar Super Marios Bros kan spelen, klok kan kijken maar ook Super Mario Bros 2 (in Europa beter bekend als Super Mario: The Lost Levels) kan spelen. De releasedate hiervan ligt op 13 november 2020, echter is er nog geen prijs bekend. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s