Tijdens het “Opening Night Live-Event” van Gamescom heeft Activision Blizzard bekend gemaakt dat de volgende expansion van World of Warcraft op 27 oktober uit gaat komen.

In deze uitbreiding reis je, zoals de naam al zegt, naar de Shadowlands. De weg hier naar toe werd bruut geforceerd door Sylvanas Windrunner die de helm van de Lich King verscheurde en zo een gat sloeg in tijd, ruimte en reality. In deze nieuwe wereld bevinden zich 5 nieuwe zones: Bastion, Ardenweald, Maldraxxus,Revendreth en The Maw, Deze zones zullen zoals gebruikelijk hun eigen sfeer uitstralen, nieuwe vijanden en nieuwe dungeons bevatten. Verder is er nog de nieuwe “hub“stad Oribos, via deze stad zul je de wereld gaan betreden en dit is ook meteen de uitvalsbasis voor je nieuwe avontuur.

Tijdens dit nieuwe avontuur kun je je aansluiten bij 4 zogenaamde Convenants, alwaar je speciale quests krijgt en zodoende een reputatie opbouwt en uiteindelijk nieuwe beloningen kan vrijspelen. Mocht je nog helemaal nieuw zijn in deze enorme wereld dan heeft Blizzard ook aan je gedacht want ze hebben het hele levelling-systeem op de schop genomen en de levelcap teruggeschroefd naar 60. De levels 1 tot en met 10 geven je nu een introductie tot de game, vervolgens zorgen de levels 11 tot en met 50 ervoor dat je (sneller dan in de oude stijl) steeds krachtiger wordt en beter voorbereid bent om op level 50 The Shadowlands in te trekken. Leuke toevoeging hieraan is dat alle zones in de uitbreiding schalen in level zodat je makkelijker met je vrienden kan spelen en zo gebieden kan proberen waar je nog nooit geweest bent.
*Kleine kanttekening: je kan nog steeds met een veel te hoog level dungeons doorlopen om zo bijvoorbeeld transmog gear te verzamelen.

Met deze aankondiging is ook meteen een nieuwe releasetrailer vrijgegeven die je alvast een kijkje geeft in “The Shadowlands” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s