Vanwege COVID-19 ziet de Gamescom er dit jaar anders uit dan anders. Geen hordes aan bezoekers (met als klein lichtpuntje dus ook geen ellenlange rijen) en geen overvolle agenda’s voor de pers, maar een online event in de vorm van Opening Night Live. Tijdens het event kregen we maar liefst 7 minuten aan gameplay voorgeschoteld van de PS5-titel Ratchet & Clank: Rift Apart.

Ratchet & Clank: Rift Apart werd afgelopen juni aangekondigd in de PS5 Showcase en is, uiteraard, ontwikkeld door Insomniac Games. Dankzij de technologie van de PS5 is raytracing mogelijk en zien we dit goed terug op de schaduwen op Ratchet. Met de SSD in de PS5 zijn laadschermen tijdens het teleporteren naar andere dimensies iets uit het verleden. In de video hieronder gaat men daar dieper op in en zien we wat van dezelfde content die we tijdens de aankondiging ook zagen, maar nu krijgen we wat meer zicht op de combat en zien we hoe snel en vlekkeloos het “dimension hoppen” gebeurt.

Tijdens het event werd ook bekend dat Ratchet & Clank: Rift Apart binnen het “launch window” van de PlayStation 5 wordt uitgebracht. Wat dat “launch window” precies inhoudt en welke periode deze betrekt is echter nog giswerk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s