Eens in de zoveel tijd komt Nintendo met een Nintendo Direct waarin nieuwe titels worden aangekondigd of men meer laat weten over reeds aangekondigde titels. Vandaag was het weer tijd voor een Mini-versie waarin games van andere ontwikkelaars in de spotlight stonden.

In totaal waren er twaalf titels te zien, waaronder Just Dance 2021. 40 nieuwe nummers en een co-op modus moeten de gamers weer in het zweet krijgen als ze hun danspasjes oefenen vanaf 12 november.

Kingdom Hearts is door veel gamers een geliefde RPG en enkel de naam doet veel harten sneller kloppen. Square Enix kondigt vandaag Kingdom Hearts Melody of Memory aan en dit is net even wat anders dan je gewend bent. Want hoewel de bekende personages hun opwachting maken, is het een ritmegame met meer dan 140 nummers uit onder andere Disneyfilms en de Kingdom Hearts serie. Vanaf 13 november verkrijgbaar voor de Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Ook in Fuser zit muziek. De game is ontwikkeld door Harmonix (bekend van Rock Band) en wordt door hen omschreven als een “non-stop digitaal muziekfestival” waarin spelers de controle hebben over de muziek. Aan de speler de schone taak om elementen uit nummers van bekende artiesten te combineren om zodoende nieuwe mixes te maken.

Als ritmegames goed in jouw straatje passen, dan is het goed om te weten dat aankomende winter Taiko No Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack verschijnt. Niet veel nieuws hier, daar het een collectie is van Rhythmic Adventure 1 en 2. Hoewel, niet nieuw; de games waren eerder enkel in Japan verkrijgbaar en komen nu dus voor het eerst richting het westen.

Ook free-to-play titels worden niet vergeten en vanaf vandaag kan er naar hartenlust geknald worden in World of Tanks Blitz. Er zijn meer dan 350 unieke voertuigen beschikbaar en wanneer je voor 9 september inlogt kan je via de in-game shop wat gratis content claimen in de vorm van een T2 Medium tank, drie dagen premium acces, 1.000 gold (de in-game currency) en een exclusieve avatar.

In het voorjaar van 2021 verschijnt Big Rumble Boxing: Creed Champions waarin je kan knokken als Rocky Balboa, Adonis Creed en zelfs Viktor Drago. In de game kan je je wagen aan bokswedstrijden gebaseerd op de Rocky films in de Freeplay Mode. Ook is er een lokale Mutilplayer stand.

Collection of SaGa Final Fantasy Legend, origineel een Game Boy-titel, is vanaf 15 december beschikbaar. Het betreft een collectie van de eerste drie SaGa-titels.

Puzzelaars worden misschien wat enthousiaster van de aankondiging van Puyo Puyo Tetris 2. In deze opvolger van Puyo Puyo Tetris zien we alle modi uit de originele game, maar wordt er een schepje bovenop gedaan met de Party Mode waarin speciale items en uitdagingen beschikbaar zijn. De nieuwe Skill Battle introduceert item cards en skills die voor ieder personage anders zijn. Ook de Online Mode wordt uitgebreid en het is mogelijk om mee te kijken met matches. Vanaf 8 december beschikbaar voor de Switch.

De Creeping Winter DLC van Minecraft Dungeons komt volgende maand ook gewoon naar de Switch. Net als op de andere platformen is de volledige versie van de game uiteraard noodzakelijk om deze DLC te kunnen spelen.

Jump Force – Deluxe Edition verschijnt aankomende vrijdag. Met een keuze aan 50 verschillende personages uit allerlei manga als One Piece, Dragon Ball en Naruto is er keuze genoeg. Natuurlijk is er ook online het een ander te beleven en is de Tag Team Mode een toevoeging die exclusief in de Switch versie beschikbaar is.

Aanstaande vrijdag, 28 augustus, is de release van Captain Tsubasa: Rise of New Champions op onder andere de Switch. Voetballen op z’n Japans!

Nog eerder, namelijk morgen al, verschijnt Final Fantasy Crystal Chronices Remastered Edition. In deze geremasterde versie zijn er nieuwe high-level dungeons en wapens, verbeterde graphics en is er een online matchmaking om samen met andere avonturiers te spelen.

Liever met beeld alles nog eens doornemen? Hieronder vind je de volledige Nintendo Direct Mini!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s