Weer een nieuwe battle royale?! Heeft dat genre nog wel iets nieuws te bieden? Een volmondig JA was het antwoord van Mediatonic en hun uitgever Devolver Digital.

 

De nieuwe en op Takeshi’s Castle geïnspireerde game, is een verfrissende variatie op het door shooters gedomineerde battle royale landschap. Deze vrolijk gekleurde game laat je naar hartenlust rond rennen, springen en vallen over de meest absurde hindernisbanen en obstakels om zo uiteindelijk de felbegeerde kroon te bemachtigen. Het mooie is dat deze game wat vergevingsgezinder is dan de meeste in zijn soort. Als je ergens afvalt is het niet (altijd) meteen game over, word je meteen op je checkpoint terug geplaatst en met een beetje geluk kan je zelfs nog winnen.

Die kroon, daar gaat het allemaal om. Je bent natuurlijk niet de enige die die kroon wil bemachtigen en je zal er zowel samen als tegen 59 andere “Fall Guys” moeten strijden in solo en team games om deze te veroveren. De solo games zijn redelijk recht voor z’n raap. Je doel is om via (wat lijkt op) opblaasbare banen gevuld met onder andere ronddraaiende schijven, rondzwaaiende hamers en rondvliegend fruit je te kwalificeren voor de volgende ronde. De team games zijn wat uitdagender en zul je goed moeten samenwerken om bijvoorbeeld veren van een ander team af te pakken of zoveel mogelijk strandballen te verzamelen om niet als een heel team gediskwalificeerd te worden.

De controls zijn gelukkig niet al te uitgebreid en gebruik je alleen de linker analoge stick, de X om te springen, het vierkantje om te duiken en R2 om je tegenstander vast te houden of om te klimmen. Als je een inverted speler bent, net als ik, raak dan het rechter pookje vooral niet aan want op de PS4 is er, in tegenstelling tot de pc-versie, namelijk nog geen inverted setting wat mij meerdere malen de winst heeft gekost en flink wat frustratie opleverde.

De game was al aangekondigd op de E3 van 2019 met een releasedatum early 2020, maar het bleef wat stil rond deze game en werd zelfs uitgesteld naar 4 augustus. Op het moment dat de eerste beta codes naar Twitch en Youtube Creators gingen, ontplofte de hype voor deze game. Dat hebben we gemerkt bij zowel, Twitch met een viewcount-peak van boven de 500.000, evenals bij de developer zelf, deze hadden niet verwacht dat er meer dan 1,5 miljoen mensen de game in de eerste 24 uur wilden spelen. Hierdoor vielen er op de eerste avond dus ook wat servers uit voor een half uur tot 2 uur en zelf op het moment van schrijven, zijn de servers nog wat wisselvallig. De developer laat op Twitter weten er erg druk mee te zijn en dat je geen progress of rewards verliest die je al verdient hebt.

Al met al is het een erg verfrissende game binnen het Battle Royale genre, een game die prima game om alleen te spelen en één die natuurlijk nog leuker is met vrienden. Voor mij een dikke 8,5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s