Final Fantasy XIV (FFXIV) is een van de meest succesvolle MMORPGs buiten World of Warcraft, waarvoor maandelijkse betalingen nodig zijn om het te kunnen spelen. In tegenstelling tot World of Warcraft is het voor nieuwkomers in de wereld van FFXIV een flinke opgave om max level te halen en de nieuwe grote expansions te spelen.

Deze expansions zijn volgens critici de plek waar FFXIV echt tot zijn recht komt, met verhaallijnen die de naam “Final Fantasy” waardig zijn. Gelukkig bestaat er al de optie om de hoofdgame -A Realm Reborn- over te slaan en direct te beginnen met de expansions. Helaas mis je dan wel een flinke portie van de game en daarbij kun je deze keuze alleen aan het begin van je character maken. Begin je vanaf level 1, dan zul je door het hele verhaal moeten spelen om bij “het beste stuk” van FFXIV te komen.

Het verhaal van A Realm Reborn is zeker geen straf! Het kost wat tijd om op gang te komen en haalt nooit de “highs” van de andere Final Fantasy games, maar weet dankzij de prachtige wereld en leuke combat goed te vermaken. Maar! Tussen A Realm Reborn en de eerste expansion “Heavensward” zitten +/- 100 zogenaamde “filler quests”. Quests om de tijd te vullen voordat de Heavensward uit werd gebracht. Deze naar zeggen betekenisloze quests kostte veel tijd om te voltooien en brengen het tempo flink omlaag. Gelukkig komt hier op 11 augustus verandering in!

Met patch 5.3 zal de progressie in A Realm Reborn gestreamlined worden zodat je snel(ler) aan de slag kunt met Heavensward, zonder het verhaal te missen! Hoe dit er precies uit gaat zien moet nog blijken.

A Realm Reborn offers players an adventure of epic proportions. At times perhaps…too epic. To make the journey to Heavensward swifter, the main scenario is now streamlined in terms of overall length, with adjustments to experience point gain and gear rewards for quest completion.

In addition, mounts can now fly in A Realm Reborn maps. This much-requested feature allows you to view the landscapes of Eorzea as never before while helping you reach your destination more quickly.

Twijfel je om FFXIV te proberen, dan is 11 augustus een mooi moment om een kijkje te nemen en erachter te komen waarom deze MMO nog steeds zo populair is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s