Ubisoft, Netflix en HBO hebben de smaak flink te pakken en gaan flink wat games verfilmen.

Ubisoft’s bibliotheek van verfilmde games wordt dit jaar uitgebreid met een verfilming van Beyond Good and Evil op Netflix. Dit project gaat geleid worden door regisseur Rob Letterman, die we kennen van Detective Pickachu en net als deze film, zal ook Beyond Good and Evil een combinatie worden van live-action en animatie. Het proces is echter nog in een erg vroeg stadium omdat er buiten de regisseur en producenten nog wel even wat schrijvers gezocht moeten gaan worden.Wanneer deze film gaat komen is nog niet bekend.

Naast een film gaat Netflix nóg een game vertalen naar een animatie serie in de vorm van Splinter Cell. In een interview van Variety met Ubisoft werd duidelijk dat Netflix voor twee seizoenen heeft getekend. De serie gaat geschreven worden door Derek Kolstad, die we kennen als schrijver van de John Wick films en nu ook betrokken is bij een Just Cause film. Deze serie is inmiddels ook bevestigd door Ubisoft aan Polygon. Een releasedate ontbreekt wederom.

Overigens werkt Ubisoft al langer aan verschillende series, zo zijn er al vergaande plannen voor series voor alle leeftijden. Inmiddels weten we dat er gewerkt wordt aan een “spin-off” van Watch Dogs, maar die zich niet in hetzelfde universum afspeelt, een serie over de Raving Rabbits uit Rayman en een serie voor volwassenen over Captain Laserhawk, gebaseerd op Far Cry 3: Blood dragon. Die laatste zou een overkoepelende serie moeten worden over de het hele Ubisoft universum.

Tot slot weten we dat HBO een The Last of Us serie gaat maken. Het verhaal van de serie gaat echter geen vervolg or prequel worden op de games, maar de serie zou de games moeten versterken in plaats van het verhaal ongedaan maken. Showrunner Craig Mazin, bekend van de serie Chernobyl, vertelde dit in een interview met de BBC’s Radio’s ‘Must Watch’. Op de vraag of de beste man een beetje stevig in zijn schoenen staat, zeker gezien alle kritiek die The Last of Us part 2 kort na release kreeg, kwam het volgende antwoord: “Ik ben een beetje bang, want veel emoties die verbonden zijn aan de game zijn erg intens. Ik denk dat ik een tijdje in een bunker ga schuilen, want je kunt niet iedereen blij maken”. Aan de support zal het volgens hem niet liggen, want hij werkt nauw samen met Neil Druckmann, de Creative director bij Naughty Dog. Wanneer deze serie uit gaat komen is helaas ook nog niet bekend.

Andere op game gebaseerde films die uit gaan komen waar al wel een datum van bekend is:
Mortal Kombat: 15 januari 2021.
Tomb Raider 2: 19 maart 2021.
Monster Hunter: 23 april 2021.
Uncharted: 16 juli 2021.
Minecraft: The Movie: maart 2022.
Sonic the Hedgehog 2: 8 april 2022.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s