Wie zegt dat gaming een young-man’s-game is? Wie waren erbij toen de pixels nog geteld konden worden! Toen je, als een game niet wilde opstarten, even in de game cartridge moest blazen! En alhoewel het merendeel van de huidige e-sporters wellicht inmiddels meer dan tien jaar jonger is dan onze redactie, wil dat niet zeggen dat er geen ruimte is voor ouwe rotten in het vak!

Dit weekend was de Capcom Pro Tour Asia Region met Daigo Umehara als uiteindelijke winnaar. Leuk detail: de beste man is inmiddels al 39 jaar oud! De in 1981 geboren Japanner domineert de 2D Fighting Scene al meer tien jaar en speelt voornamelijk Capcom titels, met name Street Fighter. In 2004 verkreeg hij faam door in de semifinale een ongekende block-combo te scoren en de ronde te winnen in wat nu bekend staat als ‘Evo moment 37’.

Om maar even duidelijk te maken: wij ouwe knarren moet je niet zomaar afschrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s