Als de geruchten waar blijken te zijn, hebben ze in de toekomst wellicht wat luiers nodig om de nieuwste horror game van Hideo Kojima te spelen. Tijdens Comic Con 2020 heeft de befaamde horror-manga artiest Junji Ito namelijk bekend gemaakt in gesprek te zijn met Hideo Kojima over een nieuwe horror game.

De twee waren naar verluidt al eerder in gesprek over een samenwerking voor P.T., de bizarre en vooral enge Playable Teaser, die in 2014 gratis te downloaden was voor de Playstation 4. De playable teaser bleek, als je een van de gelukkige was die het kon uitspelen, een aankondiging te zijn voor Silent Hills. Helaas is het project geschrapt door toenmalig publisher Konami waarna Hideo Kojima en Konami beiden hun eigen kant op zijn gegaan.

Afbeelding van Junji Ito’s ‘Uzumaki’

Voor degene die Junji Ito niet kennen: de 56-jarige Japanner staat bekend om zijn veelal bizarre maar bovenal broek-poepend enge manga’s. Om mezelf te quoten:”Shit is fucking bizar en eng”. Na het lezen van Uzumaki heb ik nog jaren een naar gevoel overgehouden bij het zien van spiralen. Moeilijk uit te leggen, moet je meemaken zullen we maar zeggen.

Helaas heeft Hideo Kojima al duidelijk gemaakt dat er niet aan een Silent Hills game wordt gewerkt, maar de gedachte van een horror samenwerking tussen Ito en Kojima is voldoende om de rillingen over mijn rug te laten lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s