Het zal vast niet als een enorme shock komen, maar ook dit jaar krijgen we weer een nieuw deel in de FIFA reeks. Dit zal de eerste FIFA zijn die op de next-gen consoles zal uitkomen en zal ook een aantal updates met zich meebrengen.

Qua gameplay zien we onder andere dat er een nieuw Agile Dribbling systeem toegevoegd wordt. Hiermee krijgen de spelers meer controle over de bal en zal de responstijd nauwkeuriger zijn voor korte en kleine bewegingen. Ook zien we het zogeheten Positioning Personality waarbij het belang van je positie in het spel wordt uitgelicht, door meer ruimte vol te laten lopen door spitsen als die ruimte daar gelaten wordt.

Creative Runs geeft je nieuwe opties om de algehele voortbeweging van je team te beïnvloeden zodra er een bal gespeeld wordt, waardoor de vloeibaarheid van een aanval nog beter wordt, het verdedigende team stap voor stap voorbij gespeeld kan worden en hiermee de hele game ervaring net wat intenser te maken.

Ook is er goed geluisterd naar de community feedback en heeft EA hier (naar eigen zeggen) wat mee gedaan, door revisies toe te passen bij onder andere kopballen, blokkeren van spelers, meer intelligente passes en betere reactietijd, wat je wederom meer controle over de bal geeft. Ook is er gekeken naar de Competitor Mode settings, om je een beter beeld te geven bij speltypes en tactieken, afhankelijk van je spelniveau.

Je career mode zal ook anders zijn dan voorheen, waarbij je volgens EA elk moment kan managen. Wat hiermee betekend wordt, is dat je de career mode met Interactive Match Sim kan spelen, waardoor je op de momenten die er toe doen, elk moment kan pauzeren en het spel kan overnemen. Dit kan belangrijk zijn bij bijvoorbeeld het nemen van vrije trappen en penalty’s, zodat je de wedstrijd alsnog naar je eigen hand kan draaien. Verder zul je de spelers die jij zelf managet in een groter detail kunnen laten groeien met een vernieuwd groeisysteem, waarbij je verdedigers in aanvallers kan veranderen en middenvelders in laatste mannen.

Naast wat kleine tweaks her en der, zal de game zoals elk jaar een enorm succes worden in de ogen van EA. Nieuwe updates over onder andere FIFA Ultimate Team en Volta Football, kunnen we in een nieuwsupdate in augustus verwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s