Het is een beetje selectief zijn met wat je een record beschouwt, maar de laatste game van Sucker Punch Productions ‘Ghost of Tsushima’ is in de eerste drie dagen na release meer dan 2,4 miljoen keer verkocht. Hiermee is het volgens Sony “de snelst verkopende nieuwe IP van deze generatie”.

Dit klinkt ontzettend indrukwekkend en 2,4 miljoen verkochte exemplaren is zeker niet iets om je hand voor om te draaien, maar het valt in het niet bij de verkoopcijfers van God of War (3,1 miljoen keer) Spider-man (3,3 miljoen), Final Fantasy 7 Remake (3,5 miljoen) en The Last of Us Part 2 (4 miljoen keer). Het record wat hier gebroken wordt lijkt eerder te doelen op de release van Horizon: Zero Dawn in 2017. Deze game verkocht in de eerste paar weken 2,7 miljoen exemplaren. Een getal wat zeer waarschijnlijk wordt overtroffen door Ghosts of Tsushima.

De launch window van Ghost of Tsushima is ook niet de meest makkelijke, gezien de release van The Last of Us Part 2 hier krap een maand voor zat, wat de verkoopcijfers zonder twijfel geen goed gedaan heeft. Ghost of Tsushima is echter ontzettend goed ontvangen, zo ook door onze redactie. Mocht je de review van onze eigen Lesley hierover willen horen, check dan Mwah Gaming Podcast Nummer 97!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s