Met de Xbox Series X op komst, is het tijd voor Microsoft om op de proppen te komen met aardig wat titels. Dit gebeurde tijdens de Xbox Games Showcase, alwaar we konden genieten van o.a. titels als Halo Infinite, Tell Me Why en Forza Motorsport.

We duiken meteen de Halo Infinite gameplay demo in, waar we eerder ook al het artwork van kregen te zien. Niet extreem verrassend deze titel te zien, aangezien het toch jaren lang de flagship-franchise is van Xbox. De nieuwe Halo game speelt zich in 2560 af, waar we Master Chief in volle glorie krijgen te zien, die bij een piloot als backseat driver fungeert. Na het neerstorten komen we terecht op een planeet zoals Halo die als geen ander kan vormgeven. Gestrand in dit vijandig gebied, krijgen we te maken met wat vijanden en stappen we vrijwel direct de klassieke Halo Warthog in. Een goede binnenkomer, zou je denken, echter is het grafisch toch niet hetgeen wat we wellicht hoopten en verwachtten van een next-gen console. Buiten wat spelen met lichteffecten en het authentieke Halo gevoel, is het niet het meest indrukkende wat we zover hebben gezien in de negende generatie consoles.

Release: Holiday 2020.

Het volgende wat we te zien krijgen, is de derde telg in zijn serie, namelijk State of Decay 3. Na een enigszins teleurstellende release van State of Decay 2, komt dit wellicht voor sommigen als verrassing, maar voor de doorgewinterde zombie-survival gamer als ikzelf, kan ik hier geen genoeg van krijgen. Helaas zien we buiten een korte teaser niets meer dan dat.

Release: Onbekend.

De grote man achter het bedrijf, Phil Spencer, laat er geen gras over groeien en leidt meteen in met een kersverse editie Forza Motorsport. Belangrijk hierbij, is dat erbij vermeld wordt, er gebruik wordt gemaakt van in-engine footage. Geen gameplay, geen tipje van de sluier, maar slechts een aantal flitsen van een ontzettende succesvolle (en naar mijn mening een van de beste) race-series.

Release: Onbekend .

Een Rare game! Nee nee, niet een rare en vreemde game, maar een game van Rare Studio’s, die al in 2002 overgenomen werd door Microsoft. Een staaltje pracht wordt hier getoond door deze studio, waarin we bijna een Studio Ghibli-esque game krijgen te zien onder de naam Everwild. Een game die draait om Eternal, de protagonist, die vooral in spiritualiteit verbonden lijkt te zijn met flora en fauna.

Release: Onbekend.

Als ik de naam DONTNOD zie, word ik al enthousiast over waar ze nu weer mee op de proppen komen. De makers van de meeslepende en verhalende Life is Strange serie, kan natuurlijk niet missen tijdens deze presentatie. Met de game Tell Me Why zien we wederom een verhaal wat draait om jongvolwassenen, die over een bepaalde kracht beschikken, hiermee in de problemen komen en ook de wereld een stukje minder slecht willen maken. Grafisch zover geen hoogvlieger, wat een game als deze ook niet nodig gaat hebben.

Release: Chapter one is 27 augustus speelbaar. 

Ori and the Will of the Wisps is een titel die al een tijdje uit is, echter laat developer Moon Studios even zien dat ze de game geüpgraded hebben voor next-gen consoles. Hierbij draait de game op 120 FPS op 4k HDR. Ook is er gewerkt aan de audio voor de next-gen versie van deze game, voor nog meer diepgang.

Release: Later dit jaar.

Obsidian Entertainment, bekend van o.a. Fallout: New Vegas, kwam in 2019 al uit met The Outer Worlds. De in 2018 door Microsoft aangekochte studio, is nog niet klaar met de game, zoals zovelen. Met The Outer Worlds: Peril on Gorgon lijkt het verhaal nog niet afgedaan, met een gloednieuwe DLC package. Hierbij lijkt de DLC zich compleet te focussen op de planeet Gorgon (die zagen jullie vast niet aankomen). Dit is deel één van de drie DLC’s die er uit gaan komen voor de game.

Release: 9 september.

De volgende trailer die we zien, lijkt een game te zijn die zichzelf niet heel serieus neemt en wat sluikreclame (of een sneer?) naar Cyberpunk 2077 dropt. Van Obsidian Entertainment, komt deze zomer een game uit, waarbij het lijkt te draaien om een groep kinderen die zijn gekrompen naar de grootte van een insect (Honey, I Shrunk the Kids, anyone?) en je moet overleven in een tuin. In deze tuin kom je problemen tegen zoals allerlei insecten, spinnen en kun je (naar het lijkt) complete basissen bouwen. Naast een korte Cyberpunk referentie, mogen we ook nog kort genieten van een knipoog naar Battletoads, wat de niet-al-te-serieuze trailer des te leuker maakt. De game Grounded is in essentie een base-building en survival game in de richting van Don’t Starve Together met een scheutje Ark en Minecraft.

Release: 28 juli.

Dacht je dat Obsidian klaar was met toffe dingen te laten zien? Dan had je het, net als ik, ontzettend mis. Feargus Urqhart, hoofd van de studio en eigenaar van een van de meest badass namen ooit, dropt even heel subtiel dat er een nieuwe Obsidian Fantasy-RPG aankomt, waar we meteen van mogen genieten in de vorm van een trailer. De game Avowed zet in een paar seconden een Middle-Earth meets Skyrim vibe neer, met een beetje Obsidian Magic. Avowed speelt zich af in Eora, die we al kennen van de game Pillars of Eternity en het vervolg daarop uit 2018. In plaats van de isometrische manier van spelen, ruilt Obsidian dat dit keer in voor een first-person-view.

Release: Onbekend.

Xbox wil natuurlijk ook graag laten zien dat ze ook voor je kleintjes staan, waarmee we natuurlijk indie-studio’s bedoelen. Interior/Night is zo’n kleine studio, die met As Dusk Falls laat zien dat je niet altijd een enorm budget of een enorme studio nodig hebt om iets tofs neer te zetten. De verhaal-gedreven game neemt je mee in het Amerikaanse zuidwesten, waar een gijzeling en een beroving leiden tot een onwaarschijnlijk verhaal.

Release: Onbekend.

Ninja Theory is een studio die we kennen van o.a. DmC: Devil May Cry en Hellblade: Senua’s Sacrifice. Met het in 2019 aangekondigde Senua’s Saga: Hellblade II, nemen we een kijkje naar het volgende deel in de serie. In dit tweede deel, weten we zover in ieder geval dat het plaats gaat vinden in IJsland, waarover ook een Behind The Scenes filmpje te bekijken is, op het YouTube kanaal van Ninja Theory.

Release: Onbekend.

De volgende game waar we van mogen genieten, is Psychonauts 2. Met een optreden van Jack Black en vrienden, die een track voor de game evenals de stem van “Mote of Light” mag verzorgen, zien we wat nieuwe (en licht psychedelische) beelden van de game, terwijl we mogen genieten van de warme tonen van de rock/comedy-zanger/acteur.

Release: ergens in 2021.

Destiny 2 is een game die je inmiddels al gratis kan spelen, maar dit gaat evengoed gelden voor de toekomstige generatie van Xbox Consoles. Zowel op de Xbox Series X als op de Xbox Gamepass zal de game beschikbaar zijn in zijn totaliteit, dus inclusief alle DLC. Mocht je de Xbox Ultimate Gamepass hebben, heb je zelfs de optie om de game op je mobiel te spelen, vanuit de Cloud. Later dit jaar zal er dus een nieuwe versie uitkomen van Destiny 2: Beyond Light, 4k en 60fps.

Release: 10 november 2020 op de GamePass.

Tijd voor wat Console Launch exclusives! We beginnen met S.T.A.L.K.E.R., een serie waar we sinds 2009 bijzonder weinig over gehoord hebben, ondanks lovende recensies en een flinke fanbase. De stilte komt eindelijk ten einde met een korte teaser van S.T.A.L.K.E.R. 2. Buiten een kort shot in de bossen van (waar we vanuit gaan) de protagonist van het spel, weten we nog bijzonder weinig.

Release: Onbekend.

De volgende game waar we een korte introductie van mogen zien, is Warhammer 40.000: Darktide. Behalve een teaser waarbij een squad te zien is een donkere ruimte en een klein leger aan zombie-like wezens je staan op te wachten. Inmiddels weten we door een press-release van Fatshark, de developer van de game, dat de game een combinatie zal worden tussen FPS en melee combat.

Release: 2021.

Teris Effect, een game die al een tijdje op de markt is, komt ook nog even om de hoek kijken met een all-new multiplayer modus en een geoptimaliseerde single player update. Tetris Effect Connected is de titel van deze compleet geupdate game die we ook op de Xbox Series X, Xbox One en PC kunnen verwachten.

Release: holiday 2020.

Van de makers van Steamworld, Image & From Games, krijgen we The Gunk te zien, die zich op een onbekende planeet afspeelt. In deze platformer baan je jezelf een weg door een buitenaardse jungle, waar obstakels als zwarte gunk en vijanden deel uitmaken van je avontuur.

Release: Onbekend.

The Medium is een game die al in ontwikkeling is sinds 2012, uit zou komen op de WiiU en Xbox 360, maar geen vaste release date kreeg. Afgelopen mei blies het team de game nieuw leven in, met een aankondiging voor de Xbox Series X. Gamedeveloper Bloober, die we kennen van o.a. Layers of Fear, plaatst de speler in de schoenen van Marianne, een medium met de mogelijkheid om te communiceren met het hiernamaals en het geestenrijk. De game maakt gebruik van een naar eigen zeggen “dubbele realiteit”, waarin je als speler tussen de twee werelden kan switchen en kijken.

Release: Q4 2020.

Met een enorme playerbase en een enorme aanhang kan het haast niet zo zijn dat je nog nooit hebt gehoord van Phantasy Star Online 2. Met de aankomende release van Phantasy Star Online 2: New Genesis, wordt het 20e jaar van de serie ingeluid met nieuwe avonturen, nieuwe vijanden en een compleet nieuwe wereld.

Release: 2021.

Wat er ontbrak aan het lijstje, is een compleet nieuwe FPS titel in de stijl van games als Call of Duty. Gelukkig wordt dit al snel goed gemaakt als we een action-packed trailer zien van de game CrossfireX. Niet een nieuwe titel, maar wel een titel die we kunnen toevoegen aan het lijstje van titels voor de Xbox Series X.

Release: 2020.

Als kers op de taart, horen we dan eindelijk van de lang geliefde serie door velen. De serie die zijn ups en downs gekend heeft, met een gecancelde titel en games die met alle gimmicks van de Xbox generaties meedraaiden. Eindelijk krijgen we dan een nieuw deel in de Fable saga. Wat het precies gaat inhouden, laat nog even op zich wachten, maar enthousiast zijn we zeker!

Release: Onbekend.

Alle games die we gezien hebben, worden stuk-voor-stuk toegevoegd aan de GamePass. Ook wordt er nog even duidelijk gemaakt dat alle games zonder kosten worden geüpgraded voor de nieuwe generatie Xbox Consoles.

De hele presentatie is terug te kijken op YouTube, via het officiële Xbox kanaal.

Wat vond jij van de presentatie? Hebben we hoogtepunten gezien of zijn we teleurgesteld? Laat het ons vooral weten in de comments of via onze Discord!
Aanstaande woensdag kun je ook de meningen van onze redactieleden horen, in de Mwah Gaming Podcast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s