Om meer raakvlak te hebben met de jeugd van tegenwoordig en om zieltjes te winnen, zitten de U.S. Army en U.S. Navy op Twitch. Ze hebben zelfs eigen Call of Duty en Valorant teams, maar de twee krijgsmachtonderdelen liggen al een tijdje onder vuur op twitch.

Zo wordt momenteel onderzocht of de Army en Navy wellicht de grondwet overtreden. Dit heeft te maken met bans die in Twitch chat worden uitgedeeld als je als kijker vraagt naar war crimes (of w4r cr1mes om de bot te omzeilen). Dit levert je per direct een ban op maar de vraag is of een onderdeel van de overheid dit wel mag doen!

Een van de zo bekende amendments of the constitution of the United States of America leest als volgt:

“Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.”

(credit: U.S. Army Esports)


Met andere woorden: de Amerikaanse overheid mag niet zomaar de Freedom of Speech aantasten, waarvan advocaten nu zeggen dat dat wel gebeurt bij het opleggen van een Twitch-ban.

Dit is echter niet het enige euvel voor de strijdkrachten op Twitch. Een maand geleden werd bekend gemaakt dat je op de Twitch-pagina’s van de US Army controllers kon winnen, maar wat bleek: als je op de link klikte werd je gewoon netjes doorgestuurd naar de aanmeldingspagina om je in te schrijven in het leger! Verder was er geen enkele verwijzing naar de controller. Alhoewel het leger bekend heeft gemaakt dat er ergens op de achtergrond wel een loting gaande was, en ze niet konden vertellen hoe en wat, heeft Twitch toch maar besloten dat dit niet is toegestaan.

Op moment van schrijven heeft de US Army bekend gemaakt zijn activiteiten op Twitch te staken voor nu. De US Navy is momenteel nog wel aan het streamen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s